Компании
Дедракс

ДЕДРАКС ООД е един от основните производители на печатни рекламни материали. В печатницата се реализира пълния затворен цикъл от услуги за производството на списания и корпоративна периодика, листовки и дипляни, брошури и каталози, печатни офис материали, плакати, календари, етикети и опаковки, промоционални материали и стелажи.

ДЕДРАКС ООД предлага листов офсетов печат върху двустранно хромови хартии (80 - 300 гр./кв.м.), офсет (70 - 200 гр./кв.м.), LWC (60 – 90 гр./кв.м.), опаковъчни картони (210 – 800 гр./кв.м.), полипропилен, самозалепващи хартии, PVC фолио, етикетни хартии и луксозни картони, като всички формати и грамажи са налични в склада на дружеството. В зависимост от хартията се използват стандартни мастила, пантонни цветове, както и фолийни мастила. Печатните машини, с които Дедракс разполага, покриват всички възможни формати до 70/100 см, което прави лесен избора на машина според тиража, цветността и размера на изделията.

Печатната база разполага с изключително съвременно оборудване, включващо машини от водещите производители като Man Roland, RYOBI, Muller Martini,, Hohner, Wohlenberg, EUROCUTTER и т.н. Печатната база разполага с пълната гама оборудване за довършителна и книговезка работа, с което разширява гамата от предлагани услуги и улеснява работния процес с намаляване на ръчната работа.

Огромно предимство за печатната база на ДЕДРАКС ООД е пълната гама довършителни операции за получаването на краен продукт. Услугите, предоставяни от дружеството включват:

 • UV лакиране - машината за UV лакиране поддържа едностранно, двустранно и селективно UV лакиране. Поддържат се и надпечатен гланц или матов лак
 • Книговезки услуги
 • Рязане - тристранния нож и трите прави ножа позволяват обрязване на изделията във всички възможни формати при висока скорост и прецизност
 • Сгъване – сгъвачните машини, с които Дедракс разполага, позволяват покриването на цялата гама от възможни сгънати формати, като лист с размер 70/100 см може да бъде сгънат до формат А5. Високата скорост на сгъване (около 20000 гънки в час) чувствително съкращава сроковете за изработка на изделията. За нестандартни изделия с малък тираж е възможно ръчно сгъване или биговане
 • Влагане и шиене – влагочно-шевната машина позволява влагане на до 9 коли, машинно поставяне на корицата и тристранно обрязване, шиене с тел или тел с уши
 • Набиране и подлепване – автоматизираната поточна линия, включваща колонаборна машина, биндер за термолепене и тристранен нож позволява да се наберат, фрезоват, термозалепят до 4000 изделия в час, като корицата се подава и бигова автоматично
 • Картонажно производство – машини за производство на картонажни изделия – щанца, лепачка
 • Каширане – възможност за двустранно каширане върху мукава, велпапе, картон и пенокартон
 • Фолиране – фолиращата машина опакова с фолио готовите изделия с възможност за индивидуално фолиране на всеки брой
 • Поставяне на спирала – подходяща за скрепване на каталози, менюта, тетрадки, календари
 • Перфорация – възможност за иглена (подходяща за календари) и стандартна перфорация, както и дупчене
 • Ламиниране
 • Щанциране
 • Номериране – възможност за номерация с индивидуален номер или комбнация от букви и цифри на всяко изделие
 • Нестандартни услуги – изработка на нестандартни рекламни материали – подлепване на стойки и изработка на дисплеи, поставяне на корда на мобайли, поставяне на двойнозалепваща лепенка и астролон на уоблери, комплектоване на цялостни пакетни изделия, скреч покритие и други.

Дружеството е едно от първите, което внедрява печатната технология “Computer to Plate”, чрез което се елиминира процеса на експониране на филм. Качеството при този тип печат е много по-високо и възможностите за контрол на цветовете - по-големи.
За изпълнение на по-къси тиражи и цветни проби печатницата разполага с оборудване за дигитален офсетов печат. Дружеството притежава първата в България дигитална машина за пълноцветен двустранен печат, с печатаемо поле до 47.5/1100 cм при ширина на ролата 500 мм.

От началото на 2007 година ДЕДРАКС ООД разработва и нов сегмент в офсетовия печат, насочен към персонализираната и секретна информация. Известен като „security printing”, този сегмент позволява изработването в големи серии на карти или друг тип материали с променливи данни, при които посредством специализирано оборудване, секретната информация едновременно се отпечатва и закрива. До този момент тази услуга не се предлага у нас и всички подобни печатни материали се произвеждат в чужбина.

ДЕДРАКС ООД притежава собствено студио за експониране на филм и други предпечатни услуги. През изминалите години наличната техника е постоянно обновявана, като към 31.08.2007 г. разполага с три експонатора, покриващи целия диапазон от полиграфски формати. Всички машини са производство на световния лидер Linotype-Hell/Heidelberg. Студиото е оборудвано с необходимата висококачествена техника за пълния цикъл предпечатни услуги, които включват сканиране на барабанен скенер, предпечат, цветни проби, експонация, цветен лазерен печат и широкоформатен печат.

Предпечатното студио към печатницата предлага както пълната гама от стандартни предпечатни услуги, така и специализирани услуги като дигитални цветни проби, които са значително по-евтини от кромалин пробите и имат допълнителното преимущество на съкратени срокове за производство и максимална прецизност на детайлите и цветовете. Тези проби се изработват на широкоформатен принтер Epson Stylus Pro 7500, който се използва за производство на малотиражни и единични плакати, листовки, стикери, персонализация на материали и др. Печатната база е оборудвана с офсетови машини Heidelberg и Man Roland, които са калибрирани към дигиталния експонатор, принтера за дигитални проби и мониторите на предпечатните станции, което гарантира съответствие на цветовите стойности на всеки етап от изработката. Контролът върху цветовете е гарантиран допълнително и от използването на Спектроденситометър.

www.dedrax.com