Информация за дружеството
Certificates

Дружество "Билборд" АД е основано през 2001 г. с първоначални интереси в областта на дигиталния широкоформатен печат. През същата година реализира първата си инвестиция в ново оборудване, закупувайки цифрова печатна машина от водещия американски производител Vutek.

Утвърждавайки се бързо на пазара на широкоформатния печат, през 2003 година дружеството започва да инвестира и в разработването на офсетов печат. В това бизнес направление започва да работи дъщерното дружество "Дедракс" ООД. През същата година е въведена успешно и системата за управление на качеството ISO 9001:2000.

"Билборд" АД е представител на 3М за продуктите на дивизия Commercial Graphics и е единствен оторизиран 3М Scotchprint производител. По този начин клиентите на фирмата получават допълнителна подкрепа и гаранция от световния гигант за реализирането на своите проекти.

През последните години "Билборд" АД разширява активно пазарните си позиции, както чрез увеличаване на обемите на печатна продукция, така и поетапно разработвайки нови бизнес направления.

В пазарния си сегмент "Билборд" АД има редица стратегически бизнес предимства, по отношение на които почти няма конкуренция у нас. Сред тях са изработката на огромни по площ мегабордове и други материали за външна реклама, изпълняването на уникални като качество и тираж поръчки, както и печат с всякакъв размер върху различни нестандартни материали. Компанията е и единствената у нас, която предлага комплексни решения за производство на външна и интериорна реклама – от проектиране до монтаж на изработените материали. "Билборд" АД разполага с офиси в София, Пловдив, Варна и Бургас. Посредством тях успешно обслужва еднакво добре своите клиенти по места, като изпълнява и отдалечени монтажи на територията на цялата страна.

Към настоящия момент дружеството е лидер на пазара на широкоформатен дигитален печат, офсетов печат и брандиране на превозни средства. Значително е присъствието на фирмата и в областта на външната реклама, търговията с оборудване и материали за дигитален печат.

"Билборд" АД работи успешно с най-известните световни компании в печатарския бизнес като 3M, Vutek, Hewlett Packard, Man Roland, за които е утвърден водещ партньор в България.

"Билборд" АД отговаря на най-високите изисквания на съвременния дизайн за изработване на художествено оформена рекламна среда и е ориентирана в производството на широформатен дигитален печат на визуални рекламни материали. Разполага с екип от близо 100 висококвалифицирани специалисти в областта на широкоформатния печат, които подпомагат перфектното изпълнение на поръчката на всички нива от реализацията й.

Всички пазарни предимства на групата, високото качество на работа както и изключително доброто познаване на българския пазар са осигурили на "Билборд" АД доверието на над 3 000 лоялни клиенти.

Сред корпоративните клиенти са: Coca Cola, Pepsi, Nestle, Kraft, Shell, OMV, KFC, Praktiker, Benetton, Max&Co, Beiersdorf, McDonald’s, Carlsberg, Metro Cash&Carry, Mr.Bricolage, Billa, както и българските МобилТел, БТК, СИС Индъстрийс, ДЗИ, Загорка, Каменица, Евромаркет, Пощенска Банка и др.

Дружеството е желан партньор на водещите рекламни агенции в страната, като New Moment New Ideas Company, DDB Sofia, Ogilvi & Mather Adv., Publicis Mark Group, Zenith Media, Zak, Leo Burnett, Huts J.W.Tompson, TBWA, BARS Adv., Kres, DeConi, BSS и др.

Изключително качествената и модерна технология, отличната машинна база, включваща VUTEK UltraVu 3360; VUTEK UltraVu 5330; VUTEK UltraVu 2600; HP DesignJet 9000ps, HP DesignJet Z6100, Z3100, TextileJet, VUTEK UltraVu 200/600W+, Vutek UltraVu 200/600 SC, HP Scitex TurboJet Digital Press, дават възможност за максимално добра изработка на различни продукти като: билбордове, банери, мегабордове, плакати, ситилайт постери, стикери, картини, автомобилна графика, подова графика, декорация за събития, опаковане на сгради, витринна графика, щандове за изложения, вътрешна декорация, знамена, печат на плоскости, POS реклама, декори.

Нашите предимства

Лидерска позиция на пазара
Kъм настоящия момент БИЛБОРД АД държи лидерски позиции в основните направления, в които работи като: печат за външна реклама, интериорна реклама, POS, изграждане на изложбени щандове, украса за събития, брандиране на автомобили и градски транспорт, изработка на репродукции и фотография и др.

Икономии на мащаба
Обемът на произвежданата продукция е значителен (между 25-35 000 м2/месец) и гарантира обемните отстъпки от всички консумативи и материали. Следователно налице е конкурентно предимство по отношение на цените на материалите.

Последно поколение оборудване и високо качество на печат
Дигитален широкоформатен печат БИЛБОРД АД е най-голямата и модерна печатница на Балканския полуостров. Още със създаването си през 2001 г. фирмата се позиционира като лидер на пазара с внедряването на първата 8-цветна широкоформатна дигитална машина от Vutek в Европа. За последните 6 години фирмата продължава инвестирането в ново оборудване и значително увеличава пазарния си дял, като едновременно с това и нараства и броят на предлаганите услуги.

Гъвкавост и по-кратки срокове на изпълнение
Значителната техническа база, както и различните видове машини, с които фирмата разполага, дават възможност за гъвкавост при приемане и реализиране на поръчките, постигане на високо качество на печат и скъсяване на сроковете за изпълнение до 2 дни, които са значително по-кратки спрямо конкуренцията.

Опит и Ноу-хоу
Едно от най-големите предимства пред всички останали конкурентни фирми е натрупания опит и "ноу-хау" в областта на широкоформатния печат. Това подкрепя и възможността да се осигурява значителна гъвкавост и качество на изпълнение на различни видове поръчките, което дава значително предимство на фирмата пред конкурентите й.

Уникален специализиран софтуер за управление
Билборд АД разполага със собствен софтуер за управление, който е уникален по рода си и подпомага мениджмънта и развитието на фирмата.

Широка и диверсифицирана клиентска база
Билборд АД е единствената фирма в България, която обслужва еднакво добре както големите корпоративни клиенти, така и по-малки такива. Това дава по-голяма стабилност на фирмата, независимост от конкретни големи клиенти и добре балансирано клиентско портфолио. Обема и структурата на клиентската база е постоянно поддържана с активен мониторинг на пазара, както и с регулярен анализ на новия и допълнителен клиентски потенциал.

Система за обучение на персонала
Дружеството разполага със собствена система за обучение на персонала което му осигурява независимост от конюктурата на пазара за квалифицирани специалисти.