Новини
Решения от редовното събрание на акционерите
01.07.2008

Във връзка с проведеното на 30.06.2008г. от 10.30 ч. до 12.05 ч. редовно заседание на общото събрание на акционерите на Билборд АД, Ви уведомяваме за по-важните решения, които бяха приети от акционерите:

  • Общото събрание на акционерите прие решение за избор на регистриран одитор за 2008 г., а именно: специализираното одиторско предприятие „HLB България” ООД (със старо наименование „Биекс Одит” ООД), със седалище и адрес на управление в гр. София бул. „Константин Величков” №149-151, регистрирано под № 017 в регистъра на ИДЕС.
  • Общото събрание на акционерите освободи от отговорност членовете на Съвета на директорите (Калин Василев Генчев - Председател на Съвета на директорите, Стефан Василев Генчев – Изпълнителен член на Съвета на директорите и Румен Събев Радев – Зам. Председател на Съвета на директорите и независим член) за дейността им през 2007 г.
  • Общото събрание на акционерите прие решение да не разпределя дивидент на акционерите, като печалбата на дружеството, реализирана през 2007г. да бъде отнесена в неразпределена печалба.
  • Общото събрание на акционерите прие решение премиите от емисии на дружеството в размер на 9 616 хил. лева да бъдат отнесени във Фонд "Резервен" на дружеството.
  • Общото събрание на акционерите прие решение капиталът на дружеството да бъде увеличен от 7 500 000 лева на 15 000 000 лева по чл. 246, ал. 4 от ТЗ чрез преобразуване на част от резервите на дружеството в капитал чрез издаване на нови 7 500 000 броя поименни безналични акции с право на глас и номинална стойност 1 лев всяка една. Новите акции се разпределят между акционерите, съразмерно на участието им в капитала до увеличението, като право да участват в разпределението на новите акции, с които се увеличава капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на приемане на решението на ОСА за увеличаване на капитала. Всеки акционер, които е придобил акции до 14 ден след датата на Общото събрание на акционерите, на което е прието решение за увеличаване на капитала срещу една своя акция получава 1 нова.
  • Общото събрание на акционерите прие следните изменения и допълнения в Устава на дружеството:

В чл. 7 от Устава, в края на разпоредбата да се добави: Придобиване и учредяване на нови дружества с основна дейност – печатна, широко форматна печатна дейност, рекламна дейност.

Чл.8, ал. 1 от Устава да придобие следната редакция: Капиталът на дружеството е в размер на 15 000 000 (петнадесет милиона) лева, разпределен в 15 000 000 (петнадесет милиона) броя акции с номинална стойност 1.00 (един) лев всяка една.

Чл.8, ал.2 от Устава се изменя и придобива следната редакция: „ Стойността на капитала е внесена напълно.”

Ал. 3 на чл. 8 се отменя.

В началото на изречение първо от текста на чл. 14, ал. 4 от Устава се прави следното допълнение: „При увеличаване на капитала на дружеството ...”, като текстът придобива следната редакция: „При увеличаване на капитала на дружеството всеки от акционерите има право да придобие част от новите акции, която съответства на неговия дял в капитала преди увеличението. Член 194, ал. 4 и чл. 196, ал. 3 от Търговския закон не се прилагат.”

Създаване на нова ал. 11 на чл. 14 от Устава със следния текст: "Капиталът на дружеството може да се увеличава както по решение на Общото събрание, така и по решение на СД за срок от пет години в размер до 50 000 000 /петдесет милиона/ лева. Увеличението на капитала от СД съобразно чл. 196 ТЗ може да се извърши без конкретна надлежна делегация за това от Общото събрание на акционерите за всеки конкретен случай, а изцяло на основание правомощията, предоставени му от настоящия член до 5 години от вписване на настоящите изменения. В решението за увеличаване на капитала СД определя размера и целите на всяко увеличение; броя и вида на новите акции, правата и привилегиите по тях; срока и условията за прехвърляне на правата по смисъла на §1, т. 3 ЗППЦК, издадени срещу съществуващите акции; срока и условията за записване на новите акции; размера на емисионната стойност и срока, и условията за заплащането й; инвестиционния посредник, на който се възлага осъществяването на подписката."

Ал.2 на чл.17 от Устава се отменя.

Второто изречение от разпоредбата на чл. 23, ал. 3 от Устава се заличава.

Създава се нова ал. 8 на чл. 23 със следното съдържание: Дружеството може да използва електронни средства за предоставяне на информация на акционерите ако са спазени следните условия:

  1. използването на електронни средства не зависи от седалището или адреса на акционерите или на лицата по чл. 146, ал. 1, т. 1 – 8 от ЗППЦК
  2. взети са мерки за идентифициране, така че информацията действително да бъде предоставена на акционерите или на лицата, които имат право да упражняват правото на глас или да определят неговото упражняване
  3. акционерите или лицата по чл. 146, ал. 1, т. 1 – 5 от ЗППЦК, имащи право да придобият, прехвърлят или упражняват правото на глас, са заявили изрично писмено съгласие за предоставяне на информацията чрез електронни средства или в 14-дневен срок от получаване на искане от публичното дружество за такова съгласие не са заявили изричен отказ; по искане на лицата по изречение първо дружеството по всяко време е длъжно да им предоставя информацията и на хартиен носител
  4. определянето на разходите, свързани с предоставянето на информация чрез електронни средства, не противоречи на принципа по чл. 110б от ЗППЦК за осигуряване на равнопоставеност.

В чл. 33, ал.1 от Устава – думите "3 години" се заменят с "5 години".

 
Междинен консолидиран финансов отчет към 31.12.2023 г.
27.02.2024

БИЛБОРД АД представи на КФН, БФБ-София АД и обществеността междинен консолидиран финансов отчет към 31.12.2023 г.

 
Междинен индивидуален финансов отчет към 31.12.2023 г.
30.01.2024

БИЛБОРД АД представи на КФН, БФБ-София АД и обществеността междинен индивидуален финансов отчет към 31.12.2023 г.

 
Междинен консолидиран финансов отчет към 30.09.2023 г.
24.11.2023

БИЛБОРД АД представи на КФН, БФБ-София АД и обществеността междинен консолидиран финансов отчет към 30.09.2023 г.